Sjenilo od špage


Ovakva retro-sjenila od špage možete vrlo jednostavno napraviti i sami, i to u bezbroj veličina i boja. Na njih možete nizati i/ili lijepiti perlice, školjkice... prepustite se mašti i uživajte u izradi!

Napušite balon i zavežite ga. O njegovoj veličini ovisi koliko će sjenilo biti veliko. Flomasterom zabilježite otvor koji ćete izbjegavati prilikom omatanja špagom, jer ćete kroz njega provući električne instalacije i žarulju. Namažite balon ljepilom. Malo je 'packavo', ali to ćete najbolje napraviti prstima. Omatajte špagu u svim smjerovima oko balona i svako malo prstima obilato nanosite ljepilo i na balon i na špagu. Kada ste zadovoljni gustoćom špage, ostavite da se osuši preko noći. Iglom probušite balon i izvucite ga iz sjenila. Sad je još samo potrebno provući el. instalaciju kroz vaše novo sjenilo i uživati u divnoj svjetlosti kojom će vas nagraditi za vaš trud.

TIPS & TRICKS
• Ukoliko se odlučite za tanju špagu, možete je na mjestima provući kroz iglu i nizati staklene perlice pa opet lijepiti, kao i na osnovnom primjeru.
• Gotovo sjenilo možete po želji akrilnom bojom u spreju i obojiti u bilo koju boju
• Vrućim pištoljem na gotovo sjenilo možete aplicirati male svilene leptire ili školjke
• Ukoliko se radi o svjetiljki iznad stola u blagovaonici, na isti način (s malenim balonima) napravite i set prstenova za ubruse
• Na ovaj način možete ukrasiti i malu staklenu prozirnu teglicu, koju ćete napuniti sitnim pijeskom i na vrh položiti malu lučicu.

Sjenilo od špageSjenilo od špage
izvor: net.hr
logo